Projekt ADRISTARTER unutar poziva IPA Adriatic CBC

adristarter-picture-1Projekt ADRISTARTER (Advanced Development of macroRegional Infrastructures and Services for Transport and Accessibility of Residents, Tourists and Enterprises) je nastavak i kapitalizacija dosad uspješno provedenih projekata unutar inicijalnog poziva IPA Adriatic CBC uključujući projekte INTERMODADRIA i APC u kojima je sudjelovala Lučka uprava Ploče.

Cilj projekta ADRISTARTER je učvrstiti i objedinit pouzdane i integrirane transportne sustave razvojem novih sustava i modernizacijom postojećih multimodalnih infrastruktura i usluga s osobitim naglaskom na poboljšanu integraciju u logističke lance pomorskih pravaca na obalama Jadranskog mora kao i kvalitetniju suradnju luka Ortona – Ploče.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 1.160.400,00 EUR, od čega je 85% financirano iz EU fondova, a 15% sufinanciraju partneri na projektu. Dio sredstava koji se odnosi na Lučku upravu Ploče iznosi 160.000,00 EUR.

Vodeći partner na projektu je Regija Abruzzo iz Italije, a ostali partneri su razna tijela iz Hrvatske, Italije, te Bosne i Hercegovine. Realizacija projekta planirana je na 8 mjeseci od početka projekta.

Prioritet projekta je ostvarivanje trajektnih linija Ortona – Ploče te razvoj standarda i procedura kao preduvjet zelenog, pristupačnog, te integriranog transporta temeljenog na pametnoj razmjeni informaciju putem razvijenih informacijskih sustava i rješenja temeljenih na tehnikama skupnog prikupljanja podataka (Crowdsensing) s ciljem njihove obrade i razmjene s ostalim lukama.

Skip to content