KONTEJNERSKI TERMINAL

Od komponenata Projekta ITT do sada je u funkciji Kontejnerski terminal, čija je prva faza izgradnje završena 2010. godine.  U njega je uloženo 38,5 milijuna eura, a uložena su i značajna sredstva u  prekrcajnu opremu, koju je instalirao koncesionar Luka Ploče d.d..

KONTEJNERSKI TERMINAL u izgradnji
TERMINAL RASUTIH TERETA u izgradnji

TERMINAL RASUTIH TERETA

Terminal za rasute terete, gledano tehnološki i financijski, zasigurno je najznačajniji podprojekt u sklopu realizacije Projekta integracije trgovine i transport, za koji je samo za izgradnju ugovoren iznos preko 400 milijuna kuna.

TERMINAL TEKUĆIH TERETA

Izgradnja modernog terminala za tekuće terete pozicionirati će luku Ploče kao jednu od vodećih luka za tekuće terete

 

TERMINAL TEKUĆIH TERETA
ULAZNI TERMINAL

ULAZNI TERMINAL

Novi Ulazni kompleks podrazumijeva adekvatnu opremu i kapacitet s ciljem ubrzavanja i optimiziranja poslovnih procesa svih sudionika lučke zajednice.

PUTNIČKI TERMINAL

Područje putničkog terminala, obuhvaćenog Ugovorom o produženju prvenstvene koncesije Luke Ploče d.d., na obalnom dijelu zahvaća područje od 10.000,00 m2, koje se proteže od prvog cestovnog mosta do ograde slobodne zone na početku obale 0 („Bosanska obala“), a na kopnenom dijelu granicu predstavlja odvodni kanal uz glavnu cestu, izuzevši koncesionirani prostor benzinske crpke. Putnički terminal je opremljen trima RO-RO rampama, što omogućuje istovremeno pristajanje tri trajekta.

PUTNIČKI TERMINAL
Skip to content