U organizaciji Lučke uprave Ploče, u Pločama je 08. srpnja održana Radionica za rješavanje prepreka i nedostataka na trans-europskom prometnom koridoru Vc, s posebnim ciljem da se definiraju potrebne aktivnosti kako bi se podigla konkurentnosti luke Ploče, kao polazne i završne točke.

 

Tijekom održavanja radionice razmatrala se tržišna pozicija luke Ploče i koridora Vc s aspekta zahtjeva i očekivanja privatnih dionika. Posebna rasprava se je vodila o svim fizičkim i nefizičkim barijerama s kojima se privatni dionici susreću u okvirima svog poslovanja, kao i zahtjevi privatnih dionika u svrhu postizanja veće operativnosti, pouzdanosti, pristupačnosti kupcima i ekonomskoj atraktivnosti luke Ploče.

Na radionici su bili prisutni brojni predstavnici privatnih dionika koji sudjeluju u prometu roba preko luke Ploče i koridora Vc, posebno predstavnici tvrtke Luka Ploče d.d., predstavnici logističkih kompanija, pomorskih agenata, državnih i privatnih željezničkih operatora, kontejnerskih brodara kao i lučkih korisnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Moderatori ove radionice su bili predstavnici konzultantske tvrtke Mobility Consultants iz Beča, koja je ugovorni partner Lučke uprave Ploče.

Skip to content